Erasmus+ 2021

LANSAREA PROIECTULUI Luni, 30 mai 2022, a avut loc o întâlnire, la Şcoala Gimnazială „Cireşarii”, de diseminare a rezultatelor Programului ERASMUS+1, Acţiunea Cheie 1 – Educaţie şcolară (SCH), număr proiect 2021-1-RO01-KA122-SCH-000015303, intitulat „Cireşarii în Europa!”. În cadrul acestei şedinţe, echipa de proiect şi-a propus prezentarea activităţilor desfăşurate pe parcursul mobilităţilor, împărtăşirea experienţei acumulate pe parcursul cursurilor de formare şi promovarea proiectelor Erasmus+.
Proiectul „Cireşarii în Europa!” a vizat două activități, ambele găzduite de Şcoala „Platon”, din Katerini, Grecia, ca organizație gazdă: un curs pentru 8 profesori români pe tema „Digital Games Based Learning Co-Creation” și un flux de mobilitate pentru 14 elevi români și 2 profesori însoțitori la Şcoala „Platon”, pentru schimb de bune practici pe teme comune de interes.Partea din proiect care se referă la elevi, a inclus şi un proiect E-twinning desfăşurat în perioada pre-mobilitate, astfel încât elevii noştri să facă cunoştinţă, în mediul virtual, cu colegii lor de la Şcoala „Platon”, pe care urma să-i întâlnească fizic în perioada mobilităţii. Proiectul a fost şi o modalitate prin care elevii noştri şi elevii greci au putut să cunoască o parte din tradiţiile populare şi religioase ale celor două ţări, mai ales că partea aceasta de proiect s-a desfăşurat în perioada pascală.Mobilitatea elevilor şi cadrelor didactice la Şcoala „Platon” a avut loc în perioada 8 - 14 aprilie 2022. Elevii noştri au elaborat un blog de călătorie/proiect, pe care l-au prezentat cadrelor didactice la şedinţa din data de 30 mai 2022 şi, urmează să-l prezinte altor elevi din şcoală în săptămâna 6-11 iunie. În urma participării la proiect, elevii noştri au obţinut câte un certificat de participare la un proiect Erasmus+, au acumulat experienţa pe care o poate oferi un astfel de proiect unor elevi în vârstă de 12-13 ani, şi-au dezvoltat abilitatea de a scrie un blog şi un proiect digital, şi-au îmbunătăţit cunoştinţele de limbă engleză şi şi-au făcut noi prieteni. Cele 8 cadre didactice participante la cursul care a vizat dezvoltarea competenţelor digitale, prin folosirea unor jocuri digitale în predare, au prezentat colegilor o introducere în ceea ce au învăţat la curs, urmând să se desfăşoare în şcoală mici şedinţe de iniţiere a colegilor care nu au participat la acest curs. Prin aceste activităţi de diseminare a rezultatelor proiectului Erasmus+ „Cireşarii în Europa!” dorim să încurajăm şi alte cadre didactice să candideze la viitoarele proiecte Erasmus+, în vederea creşterii calităţii actului educaţional, prin folosirea metodelor şi tehnicilor moderne de predare, centrate pe elev, de un număr cât mai mare de cadre didactice. De asemenea, prin promovarea proiectelor Erasmus+ dorim creşterea atractivităţii şcolii noastre în rândul elevilor, părinţilor şi comunităţii locale.În urma experienţei minunate pe care am avut-o în cadrul mobilităţii la Şcoala „Platon” din Katerini, echipa de proiect doreşte să mulţumească pentru excelenta primire şi găzduire, domnului director al Şcolii „Platon”, dl. Anestis Papadopoulos, profesorilor şi profesorilor formatori din şcoală, precum şi managementului şi personalului de la Hotelul „Akti Musson” din Paralia-Katerini! Mulţumim, în mod special Euro Education Services!
Blog de călătorie 9 aprilie 2022 Școala Gimnazială "Cireșarii" a ajuns în Grecia în cadrul proiectului Erasmus+ "Cireșarii în Europa". 8 cadre didactice vor urma cursuri pentru îmbunătățirea competențelor digitale, iar 14 elevi, însoțiți de doua cadre didactice, vor desfășura activități împreună cu elevi ai Școlii "Platon" din Katerini, în cadrul cărora își vor dezvolta competentele digitale, multilingvistice, de sensibilizare și expresie culturală. 10 aprilie 2022 Activitate culturală - excursie la Mănăstirile Meteora 🇬🇷 pentru 14 elevi și 2 profesori însoțitori de la Gimnaziul „Cireșarii”, Mediaș 🇷🇴, în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ în domeniul educației școlare “Cireșarii în Europa” 11 aprilie 2022 Întâlnirea profesorilor de la Gimnaziul „Cireșarii” Mediaș 🇷🇴, participanți la „Cursul de învățare bazată pe jocuri digitale” (Katerini, Grecia) și dl Anestis Papadopoulos, directorul Școlilor Platon 🇬🇷, organizația noastră gazdă.  Mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ “Ciresarii în Europa” 12 aprilie 2022 Cele 8 cadre didactice participă zilnic, de la 9-17, la cursul "Digital Game- based Learning coCreation". O activitate motivantă, în cadrul căreia învățăm să creăm jocuri care fac predarea mai atractivă pentru elevi, iar învățarea mai ușoara. Elevii noștri desfășoară activități educative și culturale împreună cu elevii greci ai Școlii "Platon". Copiii noștri sunt foarte apreciați pentru felul în care se comportă, pentru cunoștințele lor de cultură generală și pentru competențele lor de comunicare în limba engleză. May be an image of text that says 'MINISTERUL EDUCAȚIEI INSPECTORATULSCOLARJUDETEANSIBIU ŞCOLAR REZULTATE FINALE CONCURS NAȚIONA RODUSE DE PROIECT "MADE FOR EUROPE", ETAPA JUDEȚEANĂ, Unitatea învățământ Produs proiect programul Punctaj final Colegiul Național Pedagogic „Andrei Şaguna" Sibiu Interviuri International atecoferenne 195,67 191,33 Colegiul Tehnic Laurian' Agnita educativ 190,67 programul Premier gimnazială „Cireşarii" Mediaş 190,33 189,00 CANVA călătorie 182,00 traditionasi spiritual/personal development Unitatea 171,00 nvățământ Ghid bune practici-Experiența Erasmus Produs proiect dinp programul Twinning Ziuaşahului- site educational Colegiul NaÈional Pedagogic „Andrei Şaguna" Sibiu Punctaj final 196,77 Inspector şcolar, Prof. Anca Voineag'