Home > Oferta educaţională > Parteneriate > Sigur.info
Răzăilă Ioan - clasa a VI-a A
Dan Alexandru Mihai - clasa a VI-a A
prof. Berger Denis Adrian

Safer Internet Day – Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ale de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Patronat de catre Viviane Redin, Comisarul European pentru Societate Informationala, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a VII-a, Safer Internet Day 2011 va avea loc pe data de 8 Februarie si va fi sarbatorita in aproximativ 65 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: "It's more than a game, it's your life" si se va concentra pe modul in care copiii si tinerii gestioneaza imaginile on-line si, prin urmare, modul in care avem de a face cu viata privata in mediile digitale.

Romania a participat pentru prima data la acest eveniment in 2008, castigand locul intai la categoria 5 – 10 ani prin proiectul "I’m just a Kid" realizat de o clasa de 18 copii de la Colegiul Gimnazial "Zaharia Boiu" din Sighisoara, judetul Mures, coordonati de d-na Daniela Dan.

Organizatori Safer Internet Day in Romania

In Romania, evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii Romania, ca si Coordonator national al proiectului, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

Consortiul a fost initiat in anul 2007 si are ca scop dezvoltarea proiectului Sigur.info in cadrul programului european multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online, Safer Internet Plus desfasurat prin organizatia europeana InSafe, de catre Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene.

Mai mult despre proiectul Sigur.info.