Home > Talentat la superlativ 2012
         

           Visul din copilărie al oricărui mare artist este de a fi pe scenă. Festivalul “Talentat la superlativ” împlineşte vise, confirmă şi descoperă talente indiscutabile. Dorinţa organizatorilor a fost de a aduce pe scenă copii talentaţi de a-i lăsa să se bucure de succes şi de a ne convinge că dintre toţi participanţii la concurs ei sunt cei mai talentaţi, extraordinar de talentaţi. Iată ce înseamnă un superlativ!
           Aflat în al patrulea an al existenţei sale, festivalul a devenit interjudeţean şi ne propunem să îl realizăm la nivel naţional în anii următori.
Desfăşurat de-a lungul a 3 zile, concursul a fost structurat pe 3 nivele: muzică populară (interpreţi, dansuri), actorie (teatru şi recitări) şi muzică uşoară (solişti, instrumentişti, dansuri). S-a introdus taxă de participare începând cu acest an, o sumă simbolică din care organizatorii onorează premianţii, sumă adăugată la cea venită din partea generoşilor sponsori:

  • Asociaţia Civitas Mediensis,
  • Societatea Corală „Doina Târnavelor” şi
  • un sponsor anonim.
     

          Juriul a fost format din persoane cu o pregătire profesională probată în concursuri, la clasă şi în alte jurizări:

  • membrele clubului folk “Moto”, Lea Muska şi Adela Deac- Cristea
  • instructorul asociaţiei “ Magic of the dance”, Negrea Nicolae
  • doamnele profesoare de limba română Daniela Vasiu şi Iuliana Dan
  • domnii profesori de muzică Viorel Borza, Ovidiu Moldovan în calitate de observator.

           Domnul profesor Ovidiu Moldovan a acordat un premiu special constând într-o bursă de studiu de un an la Centrul de artă „Doina Târnavelor”, secţiunea muzică vocal- instrumentală. Dorim să menţionăm că membrii juriului practică actul artistic, fiind persoane cu studii universitare specializate exact în ceea ce au avut de jurizat.
           Desfăşurat în perioada 3, 4, 5 aprilie, adică în “Săptămâna altfel”, concursul a oferit elevilor şi celor implicaţi o activitate într- adevăr deosebită, muzica şi dansul devenind pentru participanţii din Târgu- Mureş o excursie de 3 zile încununată cu multe premii. Sighişoara, Daneş, Târnăveni, Seleuş sunt alte localităţi care au trimis participanţi la concurs.
           Organizarea a avut sprijinul Societăţii de pază şi protecţie “Ippon Med” pentru a asigura liniştea, ordinea în sală, contribuind la educaţia spectatorilor, un lucru necesar în rândul tinerilor. Unul din titularii proiectului şi-a mobilizat elevii clasei pentru a conduce grupurile în sală, pentru a supraveghea liniştea, a aduce artiştii pe scenă şi înapoi în locurile speciale din sală şi de a înmâna biletele de la caserie. A fost o muncă grea de 3 zile pentru nişte elevi de doar clasa a VI-a.
           Proiectul “Talentat la superlativ” este rezultatul muncii, al marelui interes şi al responsabilităţii celor care l-au iniţiat, l-au susţinut şi îşi doresc să îl dezvolte: d-na director al Şcolii „Cireşarii” Liana Gheorghiu, d-na profesor Dorina Ispas şi d-l profesor Ovidiu Moldovan.

(material realizat de prof. Dorina Ispas)